3 dingen die jij nog niet wist over de pyjama

3 dingen die jij nog niet wist over de pyjama

Het dragen van een pyjama vindt iedereen heerlijk. Zodra je thuiskomt van een drukke dag doe je zo snel mogelijk je pyjama aan, toch? Vervolgens kom je alleen nog maar van de bank af om wat eten te halen. Maar weet jij eigenlijk wel alles over de pyjama? Waar komt de naam “pyjama” vandaan en hoe vaak moet je de nachtmode wassen. Wij leggen het je allemaal uit.

Hoe vaak dien je een pyjama te wassen?

Door te slapen in je pyjama, wat natuurlijk logisch is, zorgt het er wel voor dat je bron van bacteriën bij je draagt. Het is daarom verstandig om je pyjama minstens een week te dragen. Tijdens het slapen transpireer je over het algemeen veel. Daarnaast is de bovenste laag van je huid vaak vettig, wat vervolgens ook op je pyjama terecht komt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen vaak twee weken lang dezelfde nachtmode dragen. Dat is niet goed en wij adviseren je om elke week je pyjama te wassen.

Zo kun jij het beste je pyjama wassen

Draag je een pyjama van katoen? Zorg er dan voor dat je deze pyjama dan niet hoger wast dan 40 graden. Anders loop je het risico dat de nachtmode gaat krimpen. Een flanellen pyjama kun je het beste net als wol behandelen. Bij de overige nachtmode kun je het beste kijken naar het label aan de binnenkant voor het wasvoorschrift.

Waar komt het woord pyjama vandaan?

Het woord pyjama komt oorspronkelijk van het woord paydjame, dit is een Perzisch woord dat letterlijk vertaald “beendekking” betekent. Wist je dat de traditionele heren pyjama er als volgt uit ziet: een strepen patroon met een lange broek en een jasje van linnen. Wanneer een pyjama een kort broek heeft, wordt dit al snel een shortama genoemd. Wil je ook een heren of dames damespyjama kopen? Wij hebben een uitgebreid assortiment met toffe nachtmode.