Kinderen meeverzekeren | Waar moet je op letten?

Kinderen meeverzekeren | Waar moet je op letten?

De verzekeringsplicht voor de basisverzekering geldt ook voor kinderen. Dat betekent dat ouders voor kinderen die jonger zijn dan 18 jaar verplicht een zorgverzekering dienen af te sluiten. Het voordeel is dat je voor kinderen tot 18 jaar geen premie hoeft te betalen. Ze zijn namelijk gratis meeverzekerd op de polis van jou of je partner. Hiervoor moet jij je kind wel bijschrijven op de polis van jou of je partner.

Je kind meeverzekeren op de polis van de vader of moeder?

In principe maakt het niet uit bij welke polis jij je kind inschrijft. Of het nou bij de vader of moeder is, dat maakt niet uit. Wel is het verstandig om te overleggen met je partner hoe je dit aanpakt, aangezien het kind precies dezelfde dekking krijgt als jij. Het is daarom belangrijk om je kind in te schrijven bij de meest uitgebreide polis, zodat je kind hiervan mee kan profiteren. Wil je een nieuwe zorgverzekering kiezen? Doe dat dan hier.

Baby zorgverzekering inschrijven bij de vader of moeder?

Als ouder is het belangrijk dat jij je baby binnen vier maanden na de geboorde aanmeldt bij een zorgverzekeraar. Doe je dat niet? Dan komen de gemaakte zorgkosten helemaal voor je eigen rekening. Let er dus goed op dat jij je zoon of dochter op tijd meeverzekert. Op deze manier voorkom je hoge kosten. Kies daarom ook voor de beste zorgverzekeraar.

Voldoet de dekking zorgverzekering voor kinderen?

Ga jij je zoon of dochter inschrijven bij de zorgverzekering van jezelf of je partner? Let er dan goed op dat de zorgverzekering aansluit op de zorgbehoeften van je kind. Het komt namelijk ook wel eens voor dat je als ouder genoegen neemt met een standaarddekking, terwijl je voor je kind misschien wel andere zaken wilt meeverzekeren. Stem dit dus goed af met je partner.