De drie beste altcoins van 2019

De drie beste altcoins van 2019

Er worden meer dan 48 altcoins verhandelt bij Bitvavo. Altcoins zijn alle alternatieven op de bekende Bitcoin. Een altcoin gebruikt vaak andere cryptografische parameters dan Bitcoin en heeft andere features. Op de hoofdpagina van Bitvavo vind je een uitgebreide lijst. Hier volgt de top 3 van altcoins voor 2019:

1. Litecoin – LTC

Litecoin, gelanceerd in 2011, staat in het rijtje van nieuwe digitale munteenheden die vlak na bitcoin op de markt kwamen. Het is bedacht door Charlie Lee, afgestudeerd aan MIT en voormalig Google-ingenieur. Litecoin is gebaseerd op een wereldwijd open-source betaalnetwerk dat niet wordt beheerd door een centrale autoriteit.

Het maakt gebruik van scrypts om transacties te verifiëren, welke gedecodeerd worden met CPU’s van consumentenkwaliteit. Hoewel Litecoin in veel opzichten op bitcoin lijkt, is het sneller met het creëren van blockchains en biedt daarom snellere transactiebevestigingen. Vanaf begin dit jaar heeft Litecoin een market cap 2,63 miljard dollar en een tokenwaarde van 43,41 dollar.

2. Ethereum – ETH

Ethereum werd gelanceerd in 2015 en is een gedecentraliseerd softwareplatform waarmee smart contracts and distributed applications kunnen worden gebouwd en uitgevoerd zonder downtime, fraude, controle of interferentie van derden. De applicaties van Ethereum leven op Ether, het platform-specifieke cryptografische token.

In 2014 lanceerde Ethereum een voorverkoop voor Ether, welke een overweldigende respons ontving; Sindsdien is een initiële munt aanbieding (ICO) standaardpraktijk geworden. Volgens Ethereum zelf, kan Ether worden gebruikt om vrijwel alles te codificeren, decentraliseren, beveiligen en te verhandelen. Vanaf begin dit jaar heeft Ethereum een market cap 12,49 miljard dollar en een tokenwaarde van 118,71 dollar.

3. Zcash – ZEC

Zcash is een veelbelovende nieuwkomer. Deze gedecentraliseerde en open-source digitale munteenheid werd gelanceerd in het tweede kwartaal van 2016. Zcash biedt meer privacy dan andere altcoins – het werkt met selectieve transparantie. Vanaf begin dit jaar heeft Zcash een market cap 291,25 miljoen dollar en een tokenwaarde van 49,84 dollar.