Groeiende populariteit van kunststof kozijnen

Groeiende populariteit van kunststof kozijnen

Steeds meer huishoudens overwegen hun bestaande houten kozijnen te vervangen voor moderne kunststof kozijnen. In het verleden werd deze stap uitgesteld, omdat de mogelijkheden bij kunststof kozijnen beperkt waren. Zo kon vaak enkel gekozen voor strakke, moderne kozijnen. Daar waar u de klassieke uitstraling van uw woning wilt behouden! Tegenwoordig zijn de mogelijkheden op het gebied van kozijnen van kunststof veel uitgebreider. Kies bijvoorbeeld voor een afwerking met ColorTop®, waarbij het kozijn een korrelige structuur krijgt. Kozijnen zullen hierdoor minder glimmen, wat ze een luxueuze look geeft!

Lagere Ug-waarde van kunststof kozijnen

Voor veel mensen is de relatief lage Ug-waarde van kunststof kozijnen een belangrijke reden om over te stappen op dit materiaal. De lage Ug-waarde staat voor de goede isolerende werking van kunststof kozijnen. Zo blijft een groter deel van de warmte binnen uw woning! Daarbij houdt het materiaal geluid en nare geurtjes buiten de deur. De investering in nieuwe kunststof kozijnen verdient u terug met de verlaging van uw energieverbruik in huis.

HEPRO voorziet haar kunststof kozijnen standaard van goed isolerend glas. Bij kozijnen in onze Basic- en Standard-productserie ligt de Ug-waarde van het glas op 1.1. De Ug-waarde van kozijnen in de Comfort-lijn ligt op 0.6.

Duurzamere kozijnen dan varianten van hout

Een andere reden om voor kunststof kozijnen te kiezen, is de duurzaamheid hiervan. Het materiaal is te recyclen, wanneer de kozijnen op termijn vervangen moeten worden. Daar komt bij, dat de gemiddelde levensduur van kunststof kozijnen richting de vijftig jaar gaat. Zo kunt u hier een lange tijd mee vooruit! Waar houten kozijnen zeker eens per twee tot drie jaar onderhouden moeten worden, geldt dat voor de kozijnen van kunststof niet. Het is voldoende om de kozijnen eens of tweemaal per jaar af te nemen en in de was te zetten. Zo blijven de kozijnen mooi!

Kozijnen die aansluiten op uw wensen

Eerder beschreven we al dat de mogelijkheden op het gebied van kunststof kozijnen sterk zijn toegenomen. Het is voor huishoudens mogelijk om de kozijnen naadloos aan te laten sluiten op hun persoonlijke smaak. Kies uit een breed scala aan kleuren, diverse afwerkingen en verschillende vormen. U kunt de kozijnen gebruiken voor uw ramen, deuren, veranda of bijvoorbeeld schuifpui.

Basic, Standard en Comfort

Eerder beschreven we al wat de verschillen in Ug-waarde zijn tussen kozijnen in de Basic-, Standard- en Comfort-productserie van HEPRO. Er vallen echter meer verschillen op te merken, wanneer u de productlijnen met elkaar vergelijkt. Bekijk onderstaand overzicht eens!

Basic Standard Comfort
KOMO en SKG gecertificeerd KOMO en SKG gecertificeerd KOMO en SKG gecertificeerd
Zichtbare scharnieren bij draaikiepramen Verdekt liggende scharnieren bij draaikiepramen Verdekt liggende scharnieren bij draaikiepramen
Standaard drie scharnieren op deuren Standaard vier scharnieren op deuren Standaard vier scharnieren op deuren
Aluminium slijtstrip op de onderdorpel bij deuren Aluminium slijtstrip op de onderdorpel bij deuren Aluminium slijtstrip op de onderdorpel bij deuren
  Voorzien van een Linktrusion® versterking Voorzien van een Linktrusion® versterking
    Triple glas met een dikte van 42mm, welke een Ug-waarde van 0.6 heeft.

Wilt u graag persoonlijk advies over uw mogelijkheden op het gebied van kunststof kozijnen? Dan kunt u gerust eens vrijblijvend advies opvragen bij de adviseurs van HEPRO.

Plaats een reactie