Rolsteiger kopen

Rolsteiger kopen

Wie op hoogte wil klussen, die kan eigenlijk niet anders dan een rolsteiger kopen.  Denk maar eens aan het reinigen van de dakgoten, werkzaamheden aan de gevel of het vervangen van kozijnen op de tweede verdieping. Met een rolsteiger werk je veel efficiënter en sneller dan met een ladder, Daarnaast heb je ook nog eens meer bewegingsvrijheid en is het een stuk veiliger.

Rolsteiger is gemakkelijk te verplaatsen

Een rolsteiger kopen is een prima investering. De rolsteiger bevat namelijk veel voordelen, wat het werken met een dergelijke steiger erg fijn maakt. Allereerst bevat de steiger op hoogte verstelbare zwenkwieltjes, die de steiger kunnen verhogen maar er ook voor zorgen dat de steiger makkelijk te verplaatsen is. Bovendien kan de steiger slechts met twee personen opgebouwd worden en is deze eenvoudig verder uit te bouwen met andere onderdelen.

Overigens is de rolsteiger toch echt iets heel anders dan de kamersteiger, die veel meer geschikt is voor werkzaamheden binnen, minder hoog komt en ook minder bestand is tegen de weerselementen, zoals nattigheid en wind. Daarnaast zijn de wieltjes van een kamersteiger niet in hoogte verstelbaar. Het voordeel van de kamersteiger is daarentegen wel dat deze van zulk licht materiaal gemaakt is, dat je deze steiger met veel gemak zelfstandig kunt opbouwen.

Stabilisatoren zorgen voor extra balans

Ga je werken met een rolsteiger, houd dan ten alle tijden rekening met de veiligheid. Denk eraan dat je de rolsteiger op de rem zet tijdens de werkzaamheden en dat je ‘m nooit verplaatst als er nog mensen op werken. Denk ook aan losliggend gereedschap.

Een rolsteiger kopen is in principe een veilige steiger kopen, mits je er op een veilige manier mee omgaat en goed de instructies van de steiger doorneemt alvorens je deze gebruikt. Uiteraard plaats je de rolsteiger op een vlakke en harde ondergrond en let je tijdens het verplaatsen goed op eventuele obstakels.

Een rolsteiger kopen is een goede investering, want met behulp van deze steiger kun je ook bijvoorbeeld de ramen van tijd tot tijd goed reinigen. En als je zuinig met de steiger omgaat, kun je er ontzettend lang mee doen, zeker als je een gecertificeerde steiger koopt.

Snel en effectief op de rolsteiger

Een rolsteiger kopen staat gelijk aan het kopen van een veelzijdige steiger, waarmee je snel en effectief aan de slag kunt. In vergelijking met de ladder, die je continu een stukje verplaatste, biedt deze steiger ontzettend veel meer gemak en ook veiligheid.

Beklim de rolsteiger overigens altijd van binnenuit en ga nooit aan het werk als het windkracht zes of meer is. Dan is het allesbehalve verstandig met de rolsteiger te gaan werken.

Gezamenlijk een rolsteiger kopen

Een stalen steiger kopen maakt dat je zelf veel meer werkzaamheden rond je huis zelf uit kunt voeren. Bij de steiger koop je bovendien allerlei steigeronderdelen die van een mini steiger zomaar een grote en nog veelzijdiger steiger maken. Wat je veel ziet is dat veel straten samen een steiger aanschaffen.

Ze kunnen dan vervolgens samen gebruik maken van de steiger, waarvan ze de kosten delen. Tenslotte; weet wat je gaat doen met de steiger als je een rolsteiger gaat kopen. Denk aan de werkhoogte en de platformhoogte en lees je goed in. Ken de veiligheidsvoorschriften en weet hoe je veilig met de steiger om moet gaan.