Wat doet de chiropractor in Eindhoven precies?

Wat doet de chiropractor in Eindhoven precies?

Wat doet een chiropractor precies en kunt u met alle klachten bij de chiropractor in Eindhoven aan de Heezerweg en chiropractor in Eindhoven aan de Bredalaan terecht? Over chiropractie en het werk van de chiropractor is best nog wel wat onwetendheid. En dat terwijl chiropractie na tandheelkunde en klassieke geneeskunde de op twee na populairste geneeswijze wereldwijd is.

Onderzoek komt voor de behandeling

Wat een chiropractor nu precies doet? Nooit direct behandelen in elk geval, want eerst neemt hij kennis van uw medische dossier en voert hij zelf lichamelijk onderzoek uit. Hij zal controleren of er een blokkade in de wervelkolom zit, een gewricht met een bepaalde stoornis te maken heeft en beoordelen of er sprake is van een blokkade wat effect heeft op het zenuwstelsel.

De behandelingen kunnen op zowel baby’s als op mensen op leeftijd toegepast worden en doorgaans wordt de chiropractor bezocht als er sprake is van hoofd-, nek- of rugklachten. Voor kinderen kan een behandeling werken als er een voorkeurshouding voor uw kind aangenomen wordt.

Vaak al na twee behandelingen verbetering

Chiropractie behandelt altijd volgens een bepaald plan, nadat de chiropractor er helemaal zeker van is dat de behandelingen baat kunnen hebben. Soms wil hij of zij daar eerst röntgenfoto’s voor laten maken. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld.

De patiënt voelt vaak al na twee behandelingen verbetering. Behalve behandelingen probeert de chiropractor vaak breder te kijken dan de klacht alleen en u een gezondere levensstijl aan te leren net als betere en gezondere voeding.

Het is overigens een heel karwei om jezelf chiropractor te mogen noemen. Na een universitaire studie van vijf jaar en een lange stage mag dat pas, en dan wachten ook nog eens regelmatig bijscholingen en cursussen om aan alle eisen te kunnen blijven voldoen.

Snel van blokkades en stoornissen af

Chiropractie Eindhoven helpt u snel van blokkades of stoornissen af. Bovendien kunt u zeker ook tijdens acute klachten bij chiropractie terecht. Juist dan, omdat de behandelingen vaak snel aanslaan en de pijn snel kunnen verlichten.

Dus ook als u door uw rug gegaan bent, een whiplash heeft opgelopen of met andere acute klachten te maken hebt, raadpleeg de chiropractor. Wie weet bent u snel van de acute pijn verlost.

Kraken kan geen kwaad en doet ook al geen pijn

Het werk van de chiropractor wordt ook wel kraken genoemd. Dit omdat u tijdens de behandeling van de chiropractor weleens iets van een krak kunt horen, of een soortgelijk geluid. Dit wordt veroorzaakt door een soort van vacuüm, vergelijkbaar met een kurk die van de champagnefles gaat.

Het kan in elk geval geen kwaad en pijn doet het niet. En ja, u bent altijd in veilige handen bij een chiropractor. Daar zorgt de pittige studie die gevolgd wordt wel voor, net als de verplichting om bij te scholen of cursussen te volgen. Een chiropractor doet nooit zomaar iets. Voor er ook maar een behandeling uitgevoerd wordt, wordt eerst altijd gedegen onderzoek verricht omdat in bepaalde situaties behandelingen ook een averechts effect kunnen hebben.